Montage

Alle informatie over een gemakkelijke montage van ons product.

Stap 1:
Maak de ondergrond van de te plaatsen waterkering / douche dorpel schoon en vetvrij. Een goede schoonmaak is belangrijk voor het goed plaatsen van het product. Laat na het schoon en vetvrij maken van de ondergrond de ondergrond goed drogen!

Stap 2:
Bekijk hoe de waterkering / douche dorpel het beste geplaatst kan worden. Het kan zijn dat de waterkering / douche dorpel bijvoorbeeld net iets te breed is dan misschien nodig. Het product is gemaakt van rubber en kan met bijvoorbeeld een stanley mes gemakkelijk op maat worden gemaakt.

Stap 3:
Bij het plaatsen van de waterkering / douche dorpel is benodigd om gebruik te maken van kit of een goede alles lijm / tegellijm (afhankelijk van de ondergrond) voor de onderkant. De plakstrip gebruiken we namelijk voor het op zijn plek houden tijdens het drogen. Gebruik een beetje lijm of kit aan de onderkant.

De beste methode om dit te doen is om een klein stukje van de plakstrip te verwijderen en dan aan de onderkant een beetje kit of lijm te doen. Vervolgens plakt u dat kleine stukje vast aan de ondergrond. 

Vervolgens kunt u een volgend stukje plakstrip verwijderen en het proces met de kit of lijm herhalen. Doe dit totdat de gehele strip geplakt is aan de ondergrond. 

Tip: bij eventuele bochten dient u bij de bochten tijdens het lijmen aan de ondergrond het product goed aan te drukken voor bijvoorbeeld één minuut lang, zodat ook in de bocht deze stevig aan de ondergrond bevestigd zit.

Stap 4:
Verwijder eventueel kleine lijmresten aan de zijkanten die mogelijk op de tegel / ondergrond terecht komen voor een mooi resultaat.

Stap 5:
Laat het geplaatste product minimaal 24 tot 48 uur goed drogen.