Hoe kan ik mijn inloopdouche waterdicht maken?

U heeft het vast al eens meegemaakt. U heeft net lekker uitgebreid gedoucht en zodra u de douche uitloopt ziet u dat de badkamervloer helemaal nat is geworden. Dit is ten eerste natuurlijk hartstikke vervelend omdat u nu weer de hele badkamer moet gaan drogen, maar bovendien kan het ook voor lekkages, schimmel en schade in de rest van het huis zorgen als het water door de voegen of spleten naar andere ruimtes druipt. Mocht u wel eens last hebben van dit probleem, dan is het tijd om uw inloopdouche waterdicht te maken! Hoe u dit het beste kunt aanpakken, leest u in deze blog.

Zo kunt u een inloopdouche vloer waterdicht maken

Het grootste probleem bij een inloopdouche is vaak dat er geen rand of douchebak is die voorkomt dat het water de badkamer inloopt. Dit kan worden opgelost met een waterkeringsprofiel of douchedorpel van Waterkeringdouche.nl. Deze houdt het water tegen en voorkomt zo een waterballet op uw badkamervloer. De waterstoppers kunnen zeer gemakkelijk worden aangebracht via een plakrand. Dit is dus één van de meest makkelijke én goedkoopste manieren voor het waterdicht maken van de inloopdouche. Onze waterkering profielen zijn verkrijgbaar in diverse materialen, hoogtes en kleuren. Zo vindt u altijd wel een exemplaar dat perfect aansluit bij uw badkamer en douche.

Andere tips voor het waterdicht maken van de inloopdouche

Wellicht is het overstromen van de doucherand niet het belangrijkste probleem. In dat geval moet u gaan kijken naar andere mogelijke oorzaken en oplossingen. Misschien is het nodig om de badkamer beter af te kitten, waterdichte Kimband pasta aan te brengen onder de douchetegels of om ervoor te zorgen dat er geen water meer langs het afvoerputje kan afstromen. Ook het waterdicht maken van de vloer van de inloopdouche hoort hierbij.

Tips bij het uitzoeken van een waterstopper

Bent u op zoek naar de ideale waterstopper of de beste accessoires om uw inloopdouche waterdicht te maken? Volg dan de volgende stappen. Kijk eerst goed naar uw huidige badkamer interieur. Welke materialen en kleuren heeft u in uw badkamer en welke accessoires passen hier het beste bij? Zo krijgt u al een beter beeld van welke douchedorpel of waterkeringsprofiel u moet bestellen.

Vervolgens meet u nauwkeurig de afmetingen van uw douchebak. De douchedorpel of waterkeringsprofiel moet immers goed op deze afmetingen aansluiten. Daarna kunt u een kijkje nemen op onze website welke douchedorpels en waterkeringsprofielen geschikt zijn. Kies niet een te hoge douchedorpel of waterkeringsprofiel. U wilt immers niet dat de waterstopper een obstakel vormt waar u zich aan gaat stoten of over kunt struikelen.

Mocht u er zelf niet helemaal uitkomen welke waterstopper het meest geschikt is in uw situatie, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen voor een passend advies. Als u uw bestelling eenmaal heeft geplaatst, verzenden wij deze binnen 24 uur. U kunt het pakket volgen met een track-and-trace code. Zo is te allen tijde duidelijk wanneer u het pakketje kunt verwachten.

Hoe monteert u de douchedorpel?

Het monteren van een douchedorpel of waterkeringsprofiel is enorm eenvoudig, maar u zult wel met een aantal punten rekening moeten houden. Ten eerste is het belangrijk dat het oppervlakte waar u de douchedorpel wilt plaatsen goed wordt schoongemaakt. Dit doet u met een ontvettend middel of ander goed schoonmaakmiddel. Door deze schoonmaak zal de lijm van de douchedorpel beter hechten aan de ondergrond. Zo weet u zeker dat u de inloopdouche waterdicht maakt. Als u de ondergrond goed heeft gereinigd, kunt u nameten of de douchedorpel al goed op maat is of dat er nog een stukje af moet worden gehaald. Vervolgens kunt u de dorpel eenvoudig bevestigen door de strip onder de douchedorpel los te halen en de plakstrip vast te plakken aan de ondergrond. Druk de douchedorpel overal stevig aan en laat deze enige tijd drogen. Hierna is uw douchedorpel goed gemonteerd en kunt u eindelijk zorgeloos gaan genieten van uw inloopdouche.