Hoe voorkomt u wateroverlast in huis?

Heeft u telkens wéér last van een overstroomde badkamer tijdens of na het douchen? Dan kan dit vervelende wateroverlast in de rest van het huis veroorzaken. De tegels van een badkamer zijn bestand tegen water, en makkelijk schoon te vegen, maar de meeste mensen hebben een vloerkleed of houten vloer buiten de badkamer. Deze ondergronden mogen niet te nat worden en kunnen bij wateroverlast beschadigd raken. De meeste mensen willen daarom wateroverlast voorkomen in hun woning. In deze blog leest u waarom het belangrijk is wateroverlast in huis te voorkomen. Wij geven u bovendien dé oplossing voor het verhinderen van wateroverlast: een waterkering.

Wateroverlast door een overstroomde badkamer

Wateroverlast in huis wordt vaak veroorzaakt door een probleem in de badkamer. De badkamer is immers een van de plekken in huis waar veel water gebruikt wordt. In een huis waarin de douchebak of badkuip slecht ontworpen of aangelegd is, loopt u het risico op wateroverlast. Een teveel aan water kan dan door de badkamer vloer niet verwerkt worden, waardoor de badkamer overstroomt. Overstroomt de badkamer, dan kan er water in andere delen van het huis terecht komen. Buiten de natte ruimtes in het huis zijn de meeste kamers niet gemaakt zijn voor grote hoeveelheden water. Deze wateroverlast kan grote nadelige gevolgen hebben. Er kan schimmel ontstaan op de vloeren, muren en meubels van de kamers aanliggend aan de badkamer. Bovendien kan wateroverlast kortsluiting maken in laag bevestigde stopcontacten.

Waarom u wateroverlast wilt voorkomen in huis

Het liefst wilt u het vocht natuurlijk in de badkamer houden. Hoe u dat doet, leest u hier. Maar wat nu als dit niet lukt? Bij wateroverlast in het huis moet u zo snel mogelijk handelen om permanente schade aan de vloeren en muren te vermijden. Binnen een á twee dagen na de overstroming zullen schimmels zich namelijk beginnen te ontwikkelen. Waterschade herstellen is een tijdrovende taak. Na het verwijderen van het ongewenste water moet u namelijk het huis ook schoonmaken en eventuele waterschade herstellen. Heeft u een vloerkleed of houten vloer en wordt deze goed nat? Dan blijft deze meestal permanent beschadigd. Hoe langer het water blijft staan op uw vloeren, hoe erger de schade zal zijn. Natte meubels en vloerkleden verwijderd u het best zo snel mogelijk uit het getroffen gebied en kunt u laten drogen. Voor grote hoeveelheden overstromingswater kunt u mogelijk een waterpomp huren.

Hoe voorkomt u wateroverlast in huis?

Merkt u dat uw badkamer moeilijk grote hoeveelheden water kan verwerken? Dan is het verstandig om u te wapenen tegen wateroverlast in huis. Voorkomen is immers beter dan genezen! Dé manier om wateroverlast in huis te verhinderen is door het kopen van een waterkering of dorpel voor de douche. Dat doet u natuurlijk gewoon bij waterkeringdouche.nl. Ook kunt u de douchedeur voorzien van een douchestrip om water in de bak te behouden. Een waterkering bij de douche houd gemakkelijk het water binnen de douchebak, waardoor er geen water meer door uw badkamer kan stromen. Een douchebak kan aangelegd worden in bochten en is verkrijgbaar tot een lengte van 200 cm en een hoogte van 50 mm. Door het flexibele materiaal van de waterkering douche strip kan deze makkelijk passend worden gemaakt voor vrijwel iedere douche.  Na het bestellen van de preventiekering monteert u dit product gemakkelijk zelf. Het flexibele materiaal zorgt er voor dat u gemakkelijk bochten kunt maken met de strip. Ook is de strip makkelijk op maat te maken als deze niet helemaal passend is. Zo kunt u met één product de wateroverlast voorkomen in huis.