Hoe houd je jouw badkamer vloer droog?

Net een nieuwe badkamer of altijd last van water over uw badkamer vloer? Gelukkig kunt u er in de meeste gevallen wat aan doen. Wij zetten daarom een paar handige tips op een rij, zodat u kunt voorkomen dat het water buiten de douche terecht komt. Zo blijft uw badkamer vloer droog en schoon.

Een douchedorpel

De meest voor de hand liggende optie is het aanschaffen van een douchedorpel. Dit is een kleine opstaande rand die u bij de opening van uw douche kunt plaatsen. Dit zorgt er vervolgens voor dat het water niet uit de douche naar uw badkamer vloer kan ontsnappen. Een ideale en eenvoudige oplossing die bovendien in iedere situatie van toepassing is. Door middel van onze douchedorpels kunt u eenvoudig dit probleem verhelpen, bovendien kan deze op maat gemaakt worden waardoor het een van de beste oplossingen is om uw badkamer vloer droog te houden.

Extra glas

In de meeste gevallen bestaat een inloopdouche uit een mooie glazen douchewand. Een andere eenvoudige oplossing is om een extra stuk glas rondom de douche te plaatsen zodat het water geen schijn van kans heeft om te ontsnappen. Hiermee zal uw badkamer vloer ook minder snel nat worden. Echter is deze optie niet voor iedereen geschikt.

Een extra douchegoot

Wanneer u een opstaande rand niks vindt, kunt u wellicht ervoor kiezen om een extra douchegoot te plaatsen. Zo kunt u het bijvoorbeeld bij de opening van uw douche plaatsen zodat het water makkelijker wegloopt.

Een regendouche

Wist u dat een regendouche ook ideaal is om het water zo min mogelijk door de badkamer te laten verspreiden? Een regendouche zorgt er namelijk voor dat het water recht omlaag valt. Op die manier zal het water minder snel verspreiden over uw badkamer vloer.

Regel de druk van uw water

Een eenvoudige manier die in de meeste gevallen ook werkt is de waterdruk aan passen. Wanneer u de druk van het water regelt zult u niet alleen flink water wat besparen, maar vermijdt u ook enorm veel spatten water. Doorgaans wordt dit automatisch door organisaties als WML geregeld, maar er kunnen wel eens verschillen zijn. Denk je hier last van te hebben, kijk dan eens op de website van jouw watermaatschappij.

Daarnaast raden wij u aan om regelmatig uw douchekop te ontkalken. Hiermee vermijd je dat de straal alle kanten uitgaat. Ook is het onderhoud van uw douche erg belangrijk. Het wekelijks verwijderen van haartjes en zeeprestjes zorgt ervoor dat het water in uw douche beter wegloopt en de kans op ophoping en ontstopping verminderd.

We hopen dat u door middel van deze tips heel eenvoudig het water van uw badkamer vloer kunt houden en geen wateroverlast meer zal ervaren.