Het vocht in de badkamer houden

Wanneer u badkamer aan de slaapkamer of aan de gang met tapijt vast zit is het niet fijn als het vocht onder de deur doorloopt. Dit zorgt voor ongewenste vochtplekken die lastig opdrogen. Deze vochtplekken kunnen de vloer en het tapijt beschadigen wanneer dit vaker voorkomt. Uiteraard wilt u dit voorkomen, zodat alles lang mee kan. Het is daarom van groot belang het water en vocht in de badkamer te houden. Vooral kleine badkamers of badkamers waarbij de douche direct naast de deur is te vinden, hebben te maken met dit probleem. Een van de beste mogelijkheden om dit te voorkomen is het gebruik van een dorpel in de badkamer. Deze rubberen dorpel in de badkamer of kunststof dorpel in de badkamer voorkomt dat vocht de badkamer kan verlaten. Echter, er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Hieronder vertellen we u de belangrijkste.

Dorpel voor de inloopdouche

Het meeste water komt vanuit de douche in de badkamer terecht. Om overstroming van de badkamer te voorkomen is de beste keuze om ongewenst water bij het probleem aan te pakken. In dit geval kijkt u ten alle tijden eerst naar de douche. Hoewel u een douchegordijn of glazen wand hebt, er komt altijd wat water uit de douche lopen. Denk bijvoorbeeld aan de douchebak die langzaam overstroomt. In dit geval is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk water in de douchebak blijft. Vooral inloopdouches hebben met dit probleem te maken. Water stroomt snel vanuit de douche de badkamer in en zo onder de deur door. Gelukkig zijn er verschillende vormen van een waterkering douche strip. Deze strip wordt gebruikt als extra stuk waardoor het water niet meer zo gemakkelijk de badkamer in kan stromen. Een rubber dorpel voor de badkamer is de beste keuze, omdat deze minder hard is voor de voeten. Daarnaast is deze rubberen dorpel in de badkamer flexibel en kan deze gemakkelijk bochten maken. Zo heeft u altijd een badkamer dorpel op maat.

Overstroming door badkamer dorpel voorkomen

Wilt u liever geen hoge dorpel in de badkamer naast de douche, omdat u bang bent dat u zich gaat stoten? Kies dan voor een badkamer dorpel. Deze dorpel in de badkamer zet u tegen de deur aan en heeft dezelfde functie. U voorkomt namelijk ook hiermee dat water de badkamer kan verlaten. Toch is een badkamer dorpel niet alleen handig in gebruik. Een dorpel in de badkamer zorgt er daarnaast voor dat er een stijlvolle en mooie overgang tussen twee ruimtes wordt gecreëerd. Hierdoor is het verschil in tegel en tapijt een stuk minder opvallend en is de overgang netjes afgewerkt. Een badkamer dorpel is in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Denk aan een hoge dorpel voor de badkamer, een kunststof dorpel in de badkamer of een rubberen dorpel in de badkamer. Wilt u nu zelf hier ook graag gebruik van maken? Kijk dan eens op onze pagina voor douche dorpels.

Badkamer dorpel op maat

Om ervoor te zorgen dat u de dorpel goed in de badkamer of douche past, is het mogelijk een badkamer dorpel op maat te krijgen. Het handige aan een badkamer dorpel op maat is het feit dat deze gemakkelijk zelf te monteren zijn. Er zijn slechts 5 stappen voor de installatie van uw dorpel nodig. Hierna heeft u maandenlang plezier van een water dat op de gewenste plaats blijft. Door gebruik te maken van verschillende lengtes, is de badkamer dorpel altijd aan te passen aan uw ruimte. Een rubber dorpel voor de badkamer is vaak flexibel, waardoor deze ten alle tijden perfect is voor uw badkamer. Het voordeel aan deze dorpel is dat hij flexibel is en dus gemakkelijk bochten kan maken. Daarentegen is het materiaal ook zeer stevig waardoor de dorpel goed op de plek blijft staan. Een rubber dorpel in de badkamer is ook handig als u zich vaak stoot. Dit komt hierop namelijk een stuk minder hard aan. Verder is het mogelijk een kunststof dorpel voor de badkamer aan te schaffen. Ook bij kunststof is het mogelijk om een badkamer dorpel op maat te krijgen. Als laatste is een hoge dorpel voor de badkamer ook te verkrijgen. Deze hoge dorpel zorgt ervoor dat er veel water kan worden tegengehouden. Ideaal als u een kleine badkamer of douche heeft! Heeft u nog wat extra hulp nodig bij de montage? Klik dan hier.