Hardnekkige kalk verwijderen douchecabine

Kalkaanslag valt niet te missen. De vies uitziende witte vlekken op uw apparatuur of kranen zijn een bekend verschijnsel, zeker in gebieden met hard water. Kalkaanslag kan voorkomen worden met bijvoorbeeld een waterontharder. Deze verlaagt de hardheid van het leidingwater, waardoor kalkaanslag minder snel de kans krijgt zich te nestelen. Heeft u geen waterontharder tot uw beschikking, wees dan niet bang. Deze blog leert u hoe u hardnekkige kalkaanslag uit uw badkamer kunt verwijderen.

Hardnekkige kalk verwijderen uit douchecabine

Wanneer u hardnekkige kalk aantreft in uw douchecabine vreest u vast een dag flink schrobben. Met deze handige tips krijgt u weer een glanzende douchecabine zonder al te veel poetswerk:

Heet water
Hardnekkige kalk is niet met koud water te bestrijden, maar wel met warm water. Wanneer u de douchekop eens volledig openzet op zestig graden, zal een hoop kalk al weggespoten worden.

Cola
Cola is een agressief schoonmaakmiddel. Niet alleen toiletten kunnen hiermee gereinigd worden, maar ook kalkaanslag kan met cola bestreden worden. Giet een dun laagje cola over de plekken met aanslag en laat dit een halfuur intrekken. Spoel daarna met warm water na.

Schoonmaakazijn
Schoonmaakazijn leent zich ook voor meerdere doeleinden. Meng de schoonmaakazijn in een plantenspuit met kokend water en spuit het mengsel over de kalkaanslag. Na circa een kwartier kun je de kalk verwijderen met een doekje of sopje.

Kalkverwijderaar
Deze kant-en-klare middelen hebben slechts één taak, namelijk het verwijderen van kalkaanslag. Spuit het middel erop en na een korte periode van intrekken, verdwijnt de kalk.

Bleek
Bleek is een laatste redmiddel om hardnekkige kalkaanslag uit uw douchecabine te verwijderen. Giet de bleek op een doek of spons en wrijf de kalkaanslag hiermee in. Laat het een paar minuten intrekken en poets dan de vlekken weg met bijvoorbeeld een oude tandenborstel.

Hardnekkige kalk verwijderen van uw douchekop

U kent het vast wel. De gaatjes in uw douchekopje zijn verstopt of waterstralen spuiten alle kanten uit. Dit kan een teken zijn van kalkaanslag in uw douchekop. U hoeft niet meteen de douchekop te vervangen. Probeer eerst de kalkaanslag te verwijderen. Schroef de douchekop los en laat deze een dag of nacht in schoonmaakazijn liggen. Krijgt u de douchekop niet los? Bind dan een plastic zakje met schoonmaakazijn om uw douchekop en laat het zakje minstens 12 uur hangen.

Hardnekkige kalkaanslag van uw douchedeur verwijderen

Heeft u hardnekkige kalkaanslag op uw douchedeur gevonden? Er zijn een aantal handige middeltjes waarmee u deze kalkaanslag kunt verwijderen. U kunt prima een doek nat maken met natuurazijn en hiermee uw douchedeur inwrijven. Laat de azijn opdrogen en spoel dan uw douchedeur schoon. Een tweede manier om hardnekkige kalkaanslag van uw douchedeur te verwijderen is door karnemelk te gebruiken. Kalk verzamelt zich vaak in de anti-lek strip onder de douchedeur. Doordrenk een theedoek met karnemelk en leg deze doek om de strip heen. Laat dit een nacht weken. Hierna kan de kalkaanslag eenvoudig verwijderd worden.

Douche dorpel

Een douche dorpel voorkomt dat water uit uw douche de badkamer instroomt, omdat de dorpel fungeert als een verhoging tussen de douche en uw badkamer. Een waterstopper zorgt daarom indirect ervoor dat kalkaanslag op uw badkamertegels voorkomen wordt. Meer weten over de functie van een waterstopper? Lees het hier. Bij waterkeringdouche.nl vindt u een uitgebreid assortiment aan douche dorpels.