Douchestrippen voor de douchedeur

De douchestrip komt tegenwoordig in veel badkamers voor. Met een douchestrip voorkomt u dat er eventueel water onder de douchedeur uitloopt en zorgt ervoor dat de douchedeur mooi aansluit en het spatwater tegenhoudt. Zo heeft u geen last van een natte badkamer. In deze blog informeren wij u over manieren om wateroverlast in de badkamer te voorkomen!

Douchestrippen voor de douchedeur

Voor elke douche deur is er een douchestrip te vinden, zo zijn er:

– Douchestrippen voor aan de zijkant van een glazen douchedeur.

– Douchestrippen voor aan de onderkant van een glazen douchedeur, ook wel een lekstrip genoemd.

– Magneetstrippen voor een glazen douchedeur of douchecabine.

  • Aanslagprofielen voor op de muur bij een glazen douchedeur.

Douchestrip voor alle type deuren

Douchestrips zijn over het algemeen universeel. Ze zijn dus voor alle type douchedeuren te gebruiken ongeacht het merk, of dit nu: Sealskin, Sphinx, Bruynzeel of een ander merk is. Douchestrips zijn vaak zelfs te gebruiken voor kwartrond douchecabines. Wanneer u een douchestrip wilt kopen, dient u wel te letten op de dikte van uw douchewand. Dit kan 6mm, 8mm, 10mm of 12mm zijn. Belangrijk is om hier rekening mee te houden, want anders past het profiel niet of sluit het niet voldoende af.

Wanneer er te weinig speling is, zal de deur moeilijk openen of sluiten en functioneert de douchestrip dus niet optimaal. De deur zal dan heel zwaar open gaan. Als de douchestrip te klein is, kan er nog steeds water onder de douchedeur doorlopen. Een douche strip voor de deur moet daarom dus de juiste maat hebben.

Als u thuis een inloopdouche heeft, kunt u de douchestrip natuurlijk niet plaatsen aangezien de douche geen wand heeft. Hiervoor zijn onze douche dorpels de perfecte oplossing. Deze kunt u namelijk door middel van een plakstrip op de grond plaatsen. Op deze manier voorkomt u ook wateroverlast wanneer u een inloopdouche heeft.

Wanneer er te weinig speling is, zal de deur moeilijk openen of sluiten en functioneert de douchestrip dus niet optimaal. De deur zal dan heel zwaar open gaan. Als de douchestrip te klein is, kan er nog steeds water onder de douchedeur doorlopen. Een douche strip voor de deur moet daarom dus de juiste maat hebben.

De douchestrippen zijn gemaakt van zacht kunststof. Hierdoor zijn ze met elke douche deur mee te buigen. U kunt ze dus in principe onder elke douchedeur gebruiken. De douchestrippen zijn vaak doorzichtig, waardoor u ze niet al te veel ziet. Ze zijn dus functioneel, zonder dat ze zullen storen.

U kunt douchestrips ook gebruiken bij een open inloopdouche. U plaatst de douchestrips dan gewoon op de grond. Er zijn namelijk douche strips verkrijgbaar die zich goed hechten aan de vloer. U kunt ze daarom makkelijk bevestigen en na het douche eventueel ook weer weghalen. Door gebruik te maken van een douche strip bij een inloopdouche zorgt u ervoor dat niet de hele badkamervloer nat wordt.

Douchestrip vervangen of schoonmaken

Het schoonmaken van douchestrippen is een lastig klusje, omdat er nauwelijks ruimte is. Bovendien kan de douchestrip na een tijdje lelijk uit gaan zien. De strip verkleurt of kan zelfs gaan schimmelen. Daarom kunt u de douchestrip na een tijdje het beste vervangen. Het scheelt een hoop tijd en moeite en zo ziet de douche er weer zo goed als nieuw uit. Wanneer het niet passend is, kunt u de douchestrip eenvoudig met een zaagje op maat maken. Als de douchestrip op de juiste lengte is afgekort, kunt u hem eenvoudig onder de douchedeur bevestigen. Het enige wat u hoeft te doen is de douchestrip over het glas heen te schuiven. Doordat de binnenkant geleidelijk naar binnen toe loopt, klemt het profiel zich stevig om het glas heen en komt deze niet zomaar los.
Een andere oplossing is het aanschaffen van onze douche dorpel.

Douchestrip in combinatie met een douche dorpel

Wilt u er nou écht zeker van zijn dat er geen water meer buiten de douchecabine komt? Dan kunt u er het beste voor kiezen om een douchestrip te combineren met een douche dorpel. De douche dorpel plaats u doormiddel van de plakrand op de vloer. Zo stroomt het water niet uit de open douche of uit de cabine. Als u dit combineert door een douchestrip onder de douchewand te plaatsen, wordt de badkamer in feite dubbel beschermd tegen wateroverlast!

De douche dorpel kunt u snel eenvoudig bestellen via deze pagina. Hierna zorgen wij dat uw bestelling zo snel mogelijk verstuurd wordt, zodat u binnen no-time af bent van wateroverlast in de badkamer!