Douchestrippen voor de douchedeur

De douchestrip komt tegenwoordig in veel badkamers voor. Een douche strip is eenvoudig aan de onderkant van de douchedeur of douchewand te plaatsen. Met een douchestrip voorkom je dat er eventueel water onder de douchedeur uitloopt. De douchestrip zorgt dat de douchedeur mooi aansluit en houdt het spatwater tegen. Zo heb je geen last van een natte badkamer. Wij vertellen jou alles wat je moet weten over de douchestrip.

Douchestrippen voor de douchedeur

Voor elke douche deur is er een douchestrip te vinden, zo zijn er:

– Douchestrippen voor aan de zijkant van een glazen douchedeur.

– Douchestrippen voor aan de onderkant van een glazen douchedeur, ook wel een lekstrip genoemd.

– Magneetstrippen voor een glazen douchedeur of douchecabine.

  • Aanslagprofielen voor op de muur bij een glazen douchedeur.

Douchestrip voor alle type deuren

Douchestrippen zijn over het algemeen universeel. Ze zijn dus voor alle type douchedeuren te gebruiken ongeacht het merk, of dit nu: Sealskin, Sphinx, Bruynzeel of een ander merk is. De douchestrip is vaak zelfs te gebruiken voor kwartrond douchecabines. Het enige waar je op hoeft te letten bij de aanschaf is de dikte van het glas. Dit kan 6mm, 8mm, 10mm of 12mm zijn. Belangrijk is om hier rekening mee te houden, want anders past het profiel niet of sluit het niet voldoende af.

Wanneer er te weinig speling is, zal de deur moeilijk openen of sluiten en functioneert de douchestrip dus niet optimaal. De deur zal dan heel zwaar open gaan. Als de douchestrip te klein is, kan er nog steeds water onder de douchedeur doorlopen. Een douche strip voor de deur moet daarom dus de juiste maat hebben.

De douchestrippen zijn gemaakt van zacht kunststof. Hierdoor zijn ze met elke douche deur mee te buigen. Je kunt ze dus in principe onder elke douchedeur gebruiken. De douchestrippen zijn vaak doorzichtig, waardoor je ze niet al te veel ziet. Ze zijn dus functioneel, zonder dat ze zullen storen.

Je kunt douchestrips ook gebruiken bij een open inloopdouche. Je plaatst de douchestrips dan gewoon op de grond. Er zijn namelijk douche strips verkrijgbaar die zich goed hechten aan de vloer. Je kunt ze daarom makkelijk bevestigen en na het douche eventueel ook weer weghalen. Door gebruik te maken van een douche strip bij een inloopdouche zorg je ervoor dat niet de hele badkamervloer nat wordt.

Douchestrip vervangen of schoonmaken

Het schoonmaken van douchestrippen is een lastig klusje, omdat er nauwelijks ruimte is. Bovendien kan de douchestrip na een tijdje lelijk uit gaan zien. De strip verkleurt of kan zelfs gaan schimmelen. Daarom kun je de douchestrip na een tijdje het beste vervangen. Het scheelt je een hoop tijd en moeite en zo ziet de douche er weer zo goed als nieuw uit. De douchestrippen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Wanneer het niet passend is, kun je de douchestrip eenvoudig met een zaagje op maat maken. Als de douchestrip op de juiste lengte is afgekort, kun je hem eenvoudig onder de douchedeur bevestigen. Het enige wat je hoeft te doen is de douchestrip over het glas heen te schuiven. Doordat de binnenkant geleidelijk naar binnen toe loopt, klemt het profiel zich stevig om het glas heen en komt deze niet zomaar los.

Douchestrip bestellen op waterkeringdouche.nl

Wanneer je een nieuwe douchecabine hebt aangeschaft of je de douchestrip na een tijdje wilt vervangen, dan kun je deze eenvoudig bestellen op waterkeringdouche.nl. Op onze site vind je een strip voor elke douche. Wij hebben namelijk een ruim aanbod aan douche strippen. Zo hebben wij douchestrippen voor elke glasdikte en vloeren. Naast douchestrippen hebben wij nog een ruim assortiment aan waterkering producten, zoals: douche dorpels en drempels. Je bestelt een douchestrip eenvoudig op onze website. Nadat je de bestelling hebt geplaatst, zorgen wij dat jouw bestelling zo snel mogelijk verstuurd wordt. Wanneer je de douchestrip hebt ontvangen, kun je hem eenvoudig monteren onder de douchedeur. De douchestrip is eenvoudig over het glas van de douchedeur heen te schuiven. Dit zal binnen enkele seconden gebeurt zijn en kun je weer douchen zonder dat de rest van de badkamer nat wordt.