Als u na het douchen telkens weer last heeft van een overstroomde badkamer en dit ook lekkages of andere problemen dreigt te veroorzaken in de rest van het huis, dan is het tijd om uw badkamer waterdicht te maken! Want hoewel de tegels van uw badkamer wel tegen wat water kunnen en nog zo gemakkelijk zijn schoon te vegen, geldt dat meestal niet voor de andere ruimtes waar het water naar binnen sijpelt. Vloerkleden en houten vloeren bijvoorbeeld mogen niet te nat worden aangezien ze dan beschadigd kunnen raken. Daarnaast zijn er nog vele andere redenen waarom het belangrijk is om de vloer in uw badkamer waterdicht te maken. In deze blog vertellen we daar meer over en leggen we uit hoe u het waterdicht maken van de badkamer het beste kan aanpakken.
De badkamer is bij veel mensen de plek in huis waar het meeste water wordt verbruikt. Als in de badkamer de douchebak of badkuip slecht is ontworpen of aangelegd, dan loopt u het risico op overstroming. Dit teveel aan water kan niet allemaal door de badkamer worden verwerkt, waardoor het de grond intrekt en in andere delen van het huis terecht komt. Deze wateroverlast kan grote nadelige gevolgen hebben. Zo kan er schimmel ontstaan op de vloeren, muren en meubels van de omringende kamers. Bovendien kan wateroverlast kortsluiting veroorzaken in laag bevestigde stopcontacten. Het is dus belangrijk om het vocht zoveel mogelijk in de badkamer te houden.
Als u merkt dat er water van de badkamer in andere ruimtes terecht komt, moet u zo snel mogelijk handelen om permanente schade aan de vloeren en muren te voorkomen. Schimmels kunnen zich namelijk al binnen één á twee dagen na de overstroming gaan ontwikkelen. Als er echt sprake is van een overstroming, dan is het belangrijk om het ongewenste water direct te verwijderen (eventueel met een waterpomp), het huis schoon te maken en eventuele waterschade te herstellen. Hoe langer het water blijft liggen op uw vloeren of meubels, hoe erger de schade zal zijn. Haal natte vloerkleden en meubels zo snel mogelijk uit de ruimte en laat deze opdrogen. Om overstromingen en schade in de toekomst te voorkomen is het belangrijk om uw badkamer waterdicht te maken.
Dé manier om overstromingen in de badkamer te voorkomen en de badkamer waterdicht te maken is het plaatsen van een waterkering of dorpel voor de douche. Deze zorgt ervoor dat er tijdens het douchen geen water meer buiten de douchecabine kan komen. Er stroomt geen water meer de rest van de badkamer in en dus ook niet in de rest van uw huis. Douche dorpels zijn verkrijgbaar in allerlei formaten. Dankzij het flexibele materiaal kan de waterkering gemakkelijk worden vervormd naar de vorm van de doucherand. U monteert dit product gemakkelijk zelf met de handige plakstrip aan de onderkant. Als de waterkering iets te lang is, kan deze nog makkelijk op maat worden gemaakt. Zo kunt u met slechts één product uw badkamer waterdicht maken en wateroverlast voorkomen.
Mocht het overstromen van de doucherand niet de oorzaak van het probleem zijn, dan moet u gaan kijken naar andere oplossingen voor het waterdicht maken van uw badkamer. Denk hierbij aan het beter afdichten/afkitten van uw badkamer, een waterdichte Kimband pasta aanbrengen achter de tegels of het afvoerputje waterdicht maken zodat er geen water langs het afvoerputje kan afstromen.
onderdeel van E-Commerce Online B.V.
KvK: 80547672
Algemene voorwaarden
Privacy Policy
Retourbeleid
Track & Trace
Mijn account
Douche Dorpel