Hoe houdt u uw badkamer vloer droog?

U kent het vast wel. U heeft zich lekker gedoucht of een bad genomen. Wanneer u klaar bent met badderen, merkt u dat uw badkamer vloer nat is. Dit is vervelend, aangezien u nu weer de vloer moet afdrogen of met een trekker moet afnemen. Vooral bij inloopdouches staan de badkamer vloeren vaak blank. Hoe u uw inloopdouche waterdicht kunt maken, leest u hier. In deze blog leert u een aantal handige tips waarmee u uw badkamer vloer droog kunt houden.

Aan de open zijde uw douchegoot

Wanneer u gebruik maakt van een inloopdouche, dan kunt u ervoor kiezen om een tweede douchegoot aan te leggen om te voorkomen dat uw badkamer vloer nat wordt. Deze extra douchegoot kunt u plaatsen naast het afvoerputje. Of u legt de douchegoot aan bij de opening van de inloopdouche. Zo kan het water hier ook afgevoerd worden. Er moet wel een koppeling naar de afvoerput lopen.

Glazen wand plaatsen

Zowel bij een inloopdouche als een douche met douchegordijn is het raadzaam om te kijken naar een glazen wand. Bij de inloopdouche bevindt zich al een glazen wand aan de achterzijde van de douche, maar plaats er ook een het hoekje om aan de zijkant. Zelfs een kleine extra wand houdt het water uit de douche tegen. Zo blijft de vloer van uw badkamer droog.

Goede ventilatie of luchtontvochtiger

Een goede ventilatie in uw badkamer is van belang om de badkamer droog te houden. Vocht in de badkamer blijft u namelijk behouden, maar met bijvoorbeeld een goede afzuiging krijgt u al het vocht binnen een uur al uit uw badkamer. Ook iets simpels als een deur of raam openzetten werkt op dezelfde wijze. Daarnaast kan een luchtontvochtiger u met vochtproblemen helpen. Deze helpen namelijk het overtollige vocht op te nemen.

Verwarming of houd temperatuur laag

Badkamerverwarming helpt ook om het droogproces van uw badkamer vloer te versnellen. Houdt echter de temperatuur van uw water laag. Wanneer uw douchewater minder warm is, ontstaat er minder condensatie. Condensatie zie je na een warme douche op koude oppervlaktes, zoals spiegels, tegels en badkamer vloeren.

Plaats regendouche recht omlaag

Wanneer u een regendouche gebruikt in combinatie met een inloopdouche, dan is het van belang de regendouche recht omlaag in te stellen. Zo valt het water mooi recht omlaag uw afvoerputje in. Op die manier spettert het water minder snel over uw badkamer vloer heen.

Droog uw handdoeken elders

Veel mensen laten hun handdoeken opdrogen in de badkamer, opdat ze deze nog eens kunnen gebruiken. Ofschoon dit een duurzame gedachte is, zorgen natte handdoek voor veel vocht op de badkamer vloeren. Hang eerder uw handdoeken in kamers waar u genoeg kunt ventileren. Hetzelfde geldt voor een natte badmat.

Waterkeringsdouche.nl

Heeft u na het lezen van deze blog nog altijd een natte vloer in uw badkamer? Vanaf nu is dit verleden tijd. De douche dorpels bij Waterkeringsdouche.nl houden het water binnen uw douchecabine of binnen de douchetegels. Zo kan het water niet meer over de badkamer vloer uitlopen. Onze waterstoppers voor de douche zijn gemaakt van flexibel en stevig materiaal en deze zijn in meerdere lengtes te verkrijgen.